Spis treści
Oświetlenie stoisk mięsnych
Zasady: oświetlenie stoisk mięsnych.
Dlaczego dobrze dobrane światło w stoiskach mięsnych jest tak bardzo istotne?
Badania na całym świecie wykazują, że klienci wybierają mięso o bogatym, świeżym kolorze. Problem polega na fakcie, że kiedy oświetlamy mięso większym strumieniem światła, przebarwia się i szybciej traci swój świeży wygląd. Nasze oprawy LED zostały specjalnie opracowane we współpracy ze sprzedawcami detalicznymi i specjalistami od mięsa, aby uwypuklić barwę mięsa i jednocześnie spowolnić przebarwienia, co w efekcie prowadzi do większej sprzedaży i co równie ważne do zmniejszonej ilości odpadu.
Doradca d/s oświetlenia stoisk mięsnych Maxi-Light 505-876-434
Oświetlenie stoisk mięsnych
Czerwona barwa mięsa musi kusić, drób nie może wyglądać jak w prosektorium a wędliny poza tym, że pachną dymem muszą być otoczone złotym światłem, które podbija brązy i bordo.
Nigdy w przeszłości oferta produktów mięsnych i wędliniarskich nie była taka szeroka. W specjalistycznych stoiskach klienci zwracają uwagę na jakość i świeżość, kierując się przede wszystkim tym co widzą. Problem polega na tym, że różne rodzaje mięsa oraz wędliny mają bardzo różne wymagania w oświetleniu. Doradcy d/s oświetlenia Maxi-Light oświetlili w ciagu ostatnich 17 lat setki stoisk mięsnych.
Oświetlenie stoisk mięsnych – specjalistyczne rozwiązania oświetleniowe dla świeżego mięsa.
Asortyment mięsa, wołowiny, kurczaka, drobiu na wystawie
Rozważając oświetlenie Maxi-Light, zawsze zalecamy rozpoczęcie od serwisu i samoobsługowych skrzyń na mięso, ponieważ inwestycja w produkt w tego typu skrzynkach jest bardzo wysoka. Ponadto, ponieważ łatwo się psuje, wszelkie odbarwienia, odwodnienie lub degradacja produktu są natychmiast zauważalne.
Oświetlenie Maxi-Light prezentuje świeże mięso w najlepszym możliwym świetle, przyciągając klientów do Twoich wyświetlaczy, jednocześnie minimalizując szkody spowodowane regularnym oświetleniem i zmianami temperatury.
Oświetlenie stoisk mięsnych rozwiązania dla wędlin
Niewłaściwe oświetlenie detaliczne świeżej żywności wpływa na ekspozycje mięsa na kilka sposobów. Po pierwsze, „zwykłe” świetlówki i oświetlenie LED mogą zmieniać kolor, zapach, smak mięsa i przyspieszać szybkie psucie się, znacząco wpływając na sprzedawalność tego produktu.
Popularność żywności ekologicznej przeniosła się nawet na gabloty mięsne rzeźników oraz wykwintne sklepy mięsne i delikatesy. Mięso ekologiczne jest teraz widoczne na wystawie, a dzięki mniejszej ilości konserwantów jest jeszcze bardziej wrażliwe na działanie oświetlenia obudowy.
Klienci detaliczni dla smakoszy chętniej niż kiedykolwiek wybierają mięso na podstawie jego koloru i świeżości. W rzeczywistości wiele badań wykazało, że kolor jest głównym środkiem, za pomocą którego konsumenci oceniają soczystość, kruchość i smak mięsa.
Oświetlenie stoisk mięsnych na miarę XXI wieku.
Sklepy mięsne ze świeżymi produktami mięsnymi i lokalne sklepy spożywcze mogą przedłużyć okres przydatności do spożycia swoich produktów mięsnych i zwiększyć wartość sprzedaży i rentowność przypadku, stosując oświetlenie spożywcze, takie jak Maxi-Light, które jest specjalnie zaprojektowane do ekspozycji detalicznych ze świeżą żywnością. Świetlówki i diody LED Maxi-Light przeznaczone do oświetlania mięsa, chronią nalot, naturalne soki i smak różnych produktów mięsnych oraz przetworzonych i wędlin, zapewniając większą satysfakcję kupujących z zakupu.
Jeśli chodzi o jakość światła, ochronę świeżego mięsa i cenę, to po prostu nie ma innej lampy, która mogłaby się równać z Maxi-Light.
Doradca d/s oświetlenia stoisk mięsnych Maxi-Light 505-876-434
Już kilka lat temu firma Maxi-Light wdrożyła serię LED o spektrum zoptymalizowanym pod kątem świeżego mięsa. Lampy te w rzeczywistości emitują różowe światło, aby podkreślić świeży, czerwony kolor mięsa.
Zobacz, co spotka Twoich Klientów jeżeli zostanie źle dobra barwa światła a jego źródło będzie miało za niski indeks oddawania barw (CRI)
Proszę przesunąć linię na środku zdjęcia, żeby zobaczyć jak wygląda źle i dobrze oświetlone stoisko z mięsem i wędlinami.
Błędy w oświetleniu stoisk mięsnych.
Efektem źle dobranego oświetlenia stoisk mięsnych jest jego nieświeży wygląd i szybsze tempo odbarwienia.
Wynika to przede wszystkim z:
1) wzrostu temperatury na powierzchni mięsa
2) efektów fotochemicznych
3) różnic w oddawaniu kolorów z powodu źle dobranej barwy światła.
Do mięsa czerwonego najlepiej wybrać światło o barwie ciepłobiałej (2700 do 3000 kelwinów). To światło podkreśla świeżość produktów mięsnych, ponieważ ciepłe, białe światło zawiera więcej odcieni czerwieni. Steki, jagnięcina, mięso mielone… wszystko to wygląda o wiele bardziej apetycznie dzięki efektowi ciepłego światła. W ten sposób dodatkowo podkreśla się czerwony, świeży kolor mięsa. Chłodne, białe światło, które zawiera więcej niebieskich odcieni, nadałoby czerwonemu mięsu zupełnie niewłaściwy kolor – mięso wydawałoby się nawet stare w złym świetle.
Doradca d/s oświetlenia stoisk mięsnych Maxi-Light 505-876-434